Junioři prohráli těsně s olomouckými Kohouty

Třinácté kolo juniorské NOEN extraligy se hrálo ve čtvrtek v podvečer v Olomouci. Hanácký klub hostil zlínské Ševce. V utkání, které nabídlo pouze tři branky, se nakonec z tříbodové výhry těšili domácí. Zklamaní Valaši tak odjeli domů bez bodu.
13.kolo, čt 18.10.2012, Zimní stadion Olomouc
Olomouc
Zlín
2:1
(0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 40. Jergl A. (Číp, Lehečka), 55. Jergl A. (Číp) - 45. Popelka (Kovařík). Rozhodčí: Šír – Moravec, Lederer. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0 Diváci: 69. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Lukáš – Škůrek, Schejbal, Jergl J., Kovář, Brančík, Vondra, Rašner, Pšeja – Kunce, Králík, Machala – Lehečka, Číp, Jergl A. – Vaculín, Hes J., Ostřanský – Fibrich, Vrábel, Zítka.

Svoboda – Urbanec, Řezáč, Janota, Zbořil, Strojil, Talán, Macharáček – Kundera, Kratochvíl M., Kovařík, Haloda M., Šlahař, Matula, Popelka, Janeba, Sedláček, Mika, Doležálek, Al Muaqet.

V sestavě juniorky PSG Zlín se opět objevil hráč širšího kádru extraligového mužstva mužů, tentokrát jím byl Jakub Šlahař. Zlínští hokejisté začali s porcí štěstí. Brankáři Svobodovi vypadla střela od modré a doklouzala jen k jeho tyčce. V přesilovce už začal Zlín hrozit. Právě Jakub Šlahař pálil z první na odkrytou klec. Ke smůle Zlínských minul.

Přišla přesilovka pro Olomouc a to dokonce dvojnásobná. V té měli Hanáci pouze jedinou vážnější šanci. Kunce v situaci dva na jednoho minul. Zbytek třetiny se odehrál v poklidném tempu.

Druhá třetina konečně přinesla i gól. Na začátku periody Berani dokázali svého soka skvěle zatlačit, ale Mora se osvobodila. Stejná situace se opakovala na druhé straně, ale taktéž neúspěšně. Ve 28. minutě mohl skóre otevřít hostující Janeba, který byl faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Zlínský borec provedl kličku do strany, ale gólman Lukáš ji odhadl a podržel svůj tým.

V poslední minutě druhé části se konečně prosadil jeden z hráčů. Domácí Aleš Jergl dostal přihrávku od Čípa a pod betonem brankáře Svobody dal gól do šatny. Stav po dvou třetinách byl tedy 1:0.

Závěrečná třetina přinesla drama. V 45. minutě vstřelili vyrovnávací branku hosté. Michal Popelka dostal přihrávku mezi kruhy a tváří v tvář brankáři Lukášovi obstál. Zamířil přesně pod horní tyč a srovnal stav zápasu na 1:1, asistujícím hráčem byl Lubomír Kovařík. Zlín mohl za necelou minutu jít do vedení, ale Urbanec nedokázal překonat skvělého Lukáše.

V 54. minutě šel za katr zlínský Janeba. V následné přesilovce se Kohouti prosadili. Střelcem byl opět Aleš Jergl. Číp vystřelil na bránu, puk poskakoval v brankovišti a zlínští obránci nebyli dostatečně důrazní, aby Jerglovi zabránili ve skórování. Na konci třetiny si ještě trenér hostů Robert Svoboda vzal oddechový čas a dokonce zkusil powerplay, ale Kohouti už své vedení nepustili. Zlín prohrál v Olomouci 1:2. V dalším kole se Ševci utkají doma s Pardubicemi.